maandag 25 maart 2013

Toen het breien niet meer voldoende was...

Ik weet het nog heel goed.

De naaikast van mijn meme.

Op het eerste zicht een gewone bruine kast. Een ietwat lomp uitziend meubel dat voor een groot venster stond. Maar als je de sleutel omdraaide en de kast opende dan vond je er schatten in.
Een prachtige naaimachine van het merk 'Pfaff', spelden, naalden, knopen, garen, stofjes en een meetlint om maar te zwijgen van alle andere wonderen die ik er ontdekte.
Maar vaag wetende waarvoor het allemaal diende, speelde ik ermee. Als klein meisje verwonderd kijken hoe mijn meme die stoffen door dat machientje liet glijden en er iets bijzonders mee maakte.
 
Misschien voelde ik daardoor de drang om zelf zo een naaiwonder in huis te halen en iets bijzonders ermee te maken.
 
Na lang twijfelen, wikken en wegen werd het uiteindelijk een Brother naaimachine.
 

 
Wat ben ik er trots op!
 
 
Nuttige info
 
 
De naaimachine: Naaimachines Henk Feys

                            Roeselarestraat 75B
                            8560 Wevelgem
                            GSM: 0478/43.44.79
                            Telnr: 056/22.26.87
 
 
Tips en tricks

 
Een naaimachine koop je niet zomaar aan. Daarom is een bewuste keuze noodzakelijk. Enkele tips die mij zeker geholpen hebben bij de aankoop van mijn naaimachine.
  1. Voor wat wil je de naaimachine gebruiken? Dit is een heel belangrijke vraag die je uzelf moet stellen. Ze zal immers mede bepalen welk een machine het best bij u en uw noden past. Zo zal een machine voor het stikken van jeans een pak krachtiger moeten zijn (en ook duurder) dan eentje waarmee je enkel zakdoeken wilt naaien.
  2. Waar wil je de naaimachine kopen? Een grootwarenhuis is meestal goedkoper, maar is beperkter in merken, uitleg, onderhoud, enz... Het internet is eveneens een optie, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar een handelaar gespecialiseerd in de verkoop van naaimachines.
  3. Wie of wat vraag ik om raad? Vrienden of familie die reeds een naaimachine hebben om advies vragen of het internet afschuimen op zoek naar de pro's en contra's van de verschillende merken is zeker aan te raden. Ga ook eens langs bij handelaars om hun aanbod te bekijken.
  4. Hoeveel geld wil je besteden? Een niet zo onbelangrijke vraag aangezien je een naaimachine niet iedere week koopt en de toestellen niet verkocht worden voor een appel en een ei.
  5. Leen eventueel een machine van iemand om te zien of het naaien je echt bevalt. Zo voorkom je de aanschaf van een toestel dat binnen de maand in de kast vliegt omdat dit toch niet de hobby was die je zocht.
 
 
 
     
     
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen